Site icon http://ordhyllan.se

Jakten på mördarsniglarna – första akten

mördarsniglar äga ej tillträde (2)Även om april snöar, haglar, regnar och blåser snålt så har dygnstemperaturen överstigit fyra grader och det är den magiska gränsen när årets mördarsniglar vaknar till liv ur sina vinterhålor.

Än är de små, men när de blir längre än cirka fyra-fem centimeter börjar de föröka sig. Mördarsniglar är inte som vanliga människor, som får ett par tre eller tio ungar, nej, varje enskild mördarsnigel genererar fyrahundra nya mördarsniglar. Helt på egen hand, tvekönade som de är.

Tricket för att slippa mörda tiotusentalssniglar i sommar är alltså att mörda så många mördarsniglar man bara kan innan syrenerna blommar. Ett välplacerat hugg med en spade i femtio sniglar en afton i maj minskar invasionen mot salladen med tjugotusen slemmiga mördare i juli.

Nu har jag satt in den första attacken för i år. Åtta ölfällor är utplacerade och fem snigelbarer är redo att ta emot sina första matgäster. I nästa akt kommer koppertejpen upp runt pallkragarna och spadbladet slipas.

 

Gilla och dela gärna!
Exit mobile version