Site icon http://ordhyllan.se

LM bästalistar VM

Neymar, Ronaldo, Modric, Messi – det finns många stora spelare i VM. Men sådana bästalistor görs av varenda kvällstidning och varenda fotbollsblogg, tv-kanaler och seriösa magasin.
VM i fotboll

Här på Ordhyllans sportfåneriblogg presenteras istället de verkligt intressanta – och högst subjektiva – listorna när LM bästalistar VM.

Bästa skägg

VM 2018 måste vara det sämsta skäggmässigt. Det fanns bara tre spelare med ett skägg värdigt namnet:

  1. Jimmy Durmaz, Sverige
  2. Mile Jedinak, Australien
  3. Aron Gunnarsson, Island

Bästa hår

Sedan Valderama från Columbia slutade spela har det varit svårt att hitta en värdig vinnare. Men årets bästa hår håller hög klass: det är stort, det är smålockigt och de rödoranga topparna gnistrar i solen:

  1. Marouane Fellaini, Belgien

Läckraste spelare

Läckert namn, läcker framtoning, läckert rörelsemönster, läcker på planen, läcker till utseende och utstrålning. Mannen du inte vill möta i en mörk gränd och samtidigt mannen du vill hålla i handen när du går i en mörk gränd om natten:

  1. Rumelu Lukaku, Belgien

Ballaste namn

De som brukar vinna listan över balla namn är holländarna, men tyvärr är de inte ens med i årets VM. Belgarna är ställföreträdare i viss mån. Rumelu Lukaku är helt klart ballt. Vertonghen och Vermaelen är roliga och Eden Hazard är ett coolt namn. Men vinnaren är:

  1. Granit Xhaka, Schweiz

Tupéfrisyren

Bästa hår i alla ära, men vi måste prata om det här med frisyrer i allmänhet och årets frisyrmode i synnerhet. Det går uppenbarligen mode i mästerskapsfrisyrer. För några mästerskap sedan skulle alla prompt raka skallen. Det gick inte att skilja den ena flintisen från den andra på planen. Alla som ut som Jan Koller. Till alla lycka vände det och spelarna lät håret växa ut igen. Men så förstörde de allt genom att låta håret sitta kvar på hjässan och raka bort allt sidohår. Nu ser alla ut som om de springer runt med en tupé på skulten. Alternativt ett marsvin. Vare sig de rakar in fräcka mönster i skalpen eller inte – så ser det för jävligt ut. Var inte tupé det skämmigaste en man kunde tänka sig nyss? Många som skulle kunnat kvala in på snyggast-listan har diskvalificerat sig själva genom att inte ha något sidohår. Tyvärr uppmärksammade jag inte det här förrän några matcher in i gruppspelet och hann aldrig föra statistik över hur många som hade sidohår och inte i procent i varje lag men överlag var Östeuropa och Asien bäst på att ha vettiga frisyrer. Jag hoppas att det till nästa mästerskap blir modernt att ha den frisyr man själv gillar bäst och som passar ens egna hår bäst. Tänk att få lite variation att titta på. Snaggat, tjusarluggar, rakade skallar, hockeyfrillor, hästsvansar, pager, långa lockar, svajande svall och pannband.

Snyggast i håret i årets VM är förbundskaptenerna. Se där – när man blir lite äldre behåller man håret som man själv vill och struntar i vad som är på modet för tillfället.

 

Gilla och dela gärna!
Exit mobile version