Site icon http://ordhyllan.se

På Bokmässan såg jag inte Stig Larsson, men Alex Schulman

Logotypen Ordhyllan - en hyllning till orden

En av årets höjdpunkter – Bokmässan i Göteborg – bjöd på kändisar och böcker i överflöd, men tyvärr också några mindre roliga element. De sistnämnda tänker jag tiga förbi.

Vanliga göteborgare förklädda till författarkändisar?

Det första som hände när vi gled in med den rallyröda Skodan förbi Ullevi och Scandinavium var att vi såg Alex Schulman springandes över gatan för att hinna med spårvagnen. I alla fall var det väldigt likt. Fast något kortare och lite yngre kanske. Som tur var fanns han inne på Bokmässan nästa dag, så även om det inte var han som tog vagnen kan vi med gott samvete säga att han blev kändisspanad.

Ett kvarter längre ner när vi stod vid ett rödljus fick jag syn på Stig Larsson som gick på trottoaren och mot en port. Inte millenium-Stieg Larsson alltså, utan Stig Larsson, som jag tror bor i Stockholm. Men vad gjorde han där? Han deltog inte på bokmässan. Så – om ingen med säkerhet vet att Stig Larsson var i Göteborg förra torsdagen avstår jag ifrån att ta med honom på årets kändislista.

Mitt nya liv som lektör

Nytt för i år var att jag inte bara var på semesterresa med min vän utan också i egenskap av lektör för Litterära konsulter, som hade en egen monter på Skriva-torget på övre plan tillsammans med bland andra tidningen Skriva. I min lektörsroll träffade jag tre författare vars första kapitel jag hade fått äran att analysera. Fantastiska kvinnor och imponerande berättelser de skrivit. Nästa år ska jag ta större del i Litterära konsulters monterarbete. Mitt arbete som lektör är tänkt att ta sin början på allvar från och med nästa år, då jag blivit diplomerad (1 december 2017) och fått allting klart med mitt företag Ordhyllan. Till min glädje hann jag i alla fall få min nya fina logga klar till Bokmässan.

Årets kändisspaning på Bokmässan

Och ja, jag har självklart en excelfil med alla kändisar från alla år.

Signerade böcker

Jag kom hem med signerade böcker från Eli Åhman Owetz, Eva Rosengren och Josephine Almanakis. Elis ”Anna-Lisas val” har jag redan läst. Jag lägger upp bokrecensionerna för ”En brasiliansk, utan svans” och ”Det man inte vet har man ingen aning om ” också när jag läst dem. Så många böcker, så lite tid! Bäst av allt var att jag fick så trevliga pratstunder med de här författarna – inspirerande och härliga kvinnor!

I övrigt är det bestående minnet av årets resa att jag förstörde min enda vita kjol på nedresan genom att råka stjälpa ut en hel mugg kaffe i knäet på OK-macken utanför Arboga.

Gilla och dela gärna!
Exit mobile version