Site icon http://ordhyllan.se

Ut och gå med Pokémon Go

Appen Pokémon Go är som att ha hund, fast bättre. Framförallt billigare. Likheterna är dock stora.

Precis som när man har hund måste man gå ut och gå med den (hunden eller appen). Fördelen för pokemongon är att man inte prompt måste gå ut med den det första man gör på morgonen om man är trött och det regnar och man är ledig från jobbet.

Precis som med hunden behöver man gå ett par kilometer och någon längre promenad på en halvmil – precis lagom för att kläcka ett par ägg som ligger i äggkläckningsmaskinen.

Framförallt är det perfekt får oss fristående, ensamboende utan hemmavarande barn. Pokemongon gör för oss detsamma som en liten söt hund skulle göra: folk stannar på gatan och pratar med en och ger en härlig mänsklig kontakt. Rara barn kommer fram. Istället för ”vad heter hunden?” och ”får jag klappa den?” säger de ”spelar du också Pokémon Go?” och ”vilken level är du på?”. Barn är ju så härliga när man slipper ha dem hemma på hel- eller halvtid. Dessutom behöver man dem för att fråga hur fanken det funkar med allt. Med någon käck tioårings hjälp ska nog snart våga mig in på något gym*.

*Nej, inget gym som ni tänker på, utan ett hak där mina pokisar slåss med andras pokisar och samlar poäng och levlar upp mig. Vem behöver ett gym att träna på när man är ute och går och går med pokemongon hela dagarna.

Imorgon ska jag fråga vilket som är bäst när man har en massa småfåglar i form av Pidgeysar – ska man powra upp dem eller evolva dem först? Vad vill man offra stardust och candy på?

Svensk ordlista:

Pokisar – Pokémonfigurer
Level – nivå
Pidgey – så heter en av de mest lättfångade pokisarna
Powra up – ”Power up” det vill säga ge figuren mer kraft
Evolva – ”evolve” det vill säga utveckla figuren till en finare figur som är mer värd
Stardust – stjärnstoff som kan användas för att öka värdet på pokisen
Candy – karamell som kan användas att byta mot högre värde på pokisen eller muta dem med så de blir lättare att fånga
App – en applikation till mobilen

Gilla och dela gärna!
Exit mobile version